current views are: 1

9 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση19:17

Υπέρ της ανεύρεσης πολιτικής λύσης στη Συρία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Υπέρ της ανεύρεσης πολιτικής λύσης στη Συρία τάσσεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος  σύμφωνα με τα όσα δήλωσε  μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στον Πεντάγωνο  με τον Βέλγο ομόλογό του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Βελγίου Pieter De Crem.

Δημοσίευση 19:17’
αρθρο-newpost

Υπέρ της ανεύρεσης πολιτικής λύσης στη Συρία τάσσεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος  σύμφωνα με τα όσα δήλωσε  μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στον Πεντάγωνο  με τον Βέλγο ομόλογό του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Βελγίου Pieter De Crem.

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Υπέρ της ανεύρεσης πολιτικής λύσης στη Συρία τάσσεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος  σύμφωνα με τα όσα δήλωσε  μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στον Πεντάγωνο  με τον Βέλγο ομόλογό του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Βελγίου Pieter De Crem.

Συγκεκριμένα ο κ. Αβραμόπουλος είπε:

«Επισημαίνουμε την ανάγκη για ανεύρεση διαρκούς λειτουργικής και πολιτικής λύσης στο μεγάλο πρόβλημα, στο μεγάλο ζήτημα της Συρίας».

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε στις δηλώσεις του, ότι η εξεύρεση μίας λύσης θα οδηγούσε στην ομαλοποίηση της κατάστασης στον αραβικό κόσμο και στην αποφυγή εξάπλωσης της κρίσης.

Ένα άλλο θέμα που κυριάρχησε στις συνομιλίες των δύο ομολόγων ήταν η ανάδειξη των θεμάτων της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας που θα αποτελέσουν  από τα βασικά θέματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2013.

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο να δημιουργήσουμε κοινές ευρωπαϊκές υποδομές και βεβαίως να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία. Επίσης υπογράμμισε  πόσο σημαντική είναι η ραχοκοκαλιά στον τομέα αυτό, που την συναποτελούν  οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν, τόσο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.  Και τόνισε ότι «δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τις αφήσουμε να αφανιστούν».

Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς γίνονται σε μία χρονική στιγμή που είναι ανοιχτό το θέμα των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ, μετά την εμπλοκή που υπήρξε με την τρόικα.

Σε άλλο σημείων των δηλώσεών του ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος εξήγησε ότι «οι δεσμοί μας  με το Βέλγιο είναι ιστορικοί και ενισχύονται συνεχώς από την εκεί παρουσία ενός πολύ σημαντικού αριθμού ομογενών μας».

Τέλος ευχαρίστησε,ο Έλληνας υπουργός, το Βέλγιο που από την πρώτη κιόλας στιγμή βρέθηκε κοντά μας στη δύσκολη για τη χώρα μας οικονομική συγκυρία.

Από την πλευρά του ο Βέλγος υπουργός Άμυνας Pieter De Crem στις δηλώσεις του ανέφερε ότι στην Άτυπη συνάντηση στο Βίλνιους των Ευρωπαίων υπουργών Άμυνας συμφωνήθηκε στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του έτους θα τεθεί ο στόχος για  Ευρωπαϊκή Άμυνα, στην οποία τεράστιο ρόλο θα παίζουν οι δυνατότητες, καθώς και τα τεχνικά συγκροτήματα μάχης, αλλά επίσης και οι βιομηχανίες που υπάρχουν στη γηραιά ήπειρο μας.

Και ο Pieter De Crem  υπογράμμισε τις στενές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών και βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό.

«Κατά τους δύσκολους καιρούς, πάντα μπορούσατε να στηρίζεστε στην υποστήριξη του Βελγίου και, για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό, υπάρχουν αισιόδοξες ενδείξεις ότι θα σας βοηθήσουμε να υλοποιήσετε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, την οικονομία και τους πολίτες» δήλωσε τέλος ο αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας του Βελγίου Pieter De Crem.


σχετικα αρθρα