Σε σοβαρές καταγγελίες για το ρόλο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου προέβη ο πρώην γραμματέας και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης στην εκπομπή ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Μούτσο στο Kontra Channel.

Δεν δίστασε να μιλήσει για συγκάλυψη από πλευράς του κου Προβόπουλου αγοραπωλησιών τραπεζών οι οποίες όπως είπε «εξανέμισαν δισεκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων».

Όπως αποκάλυψε, κατέθεσε όλα τα στοιχεία στις δικαστικές αρχές, οι οποίες αποφάνθηκαν κακουργηματική απάτη εις βάρος του Δημοσίου κατά του Γ. Προβόπουλου για την υπόθεση της Proton Bank.

Αιχμηρά ήταν τα σχόλιά του και για το ρόλο της Δικαιοσύνης την περίοδο της κρίσης καθώς όπως είπε όχι μόνο δεν επίσπευσαν την εκδίκαση υποθέσεων οικονομικού χαρακτήρα επ’ ωφελεία του Δημοσίου αλλά ένα μέρος των Δικαστών καθυστερούσε εσκεμμένα. Επιπρόσθετα ο κος Καρχιμάκης κατηγόρησε τους Δικαστές για τη μη συμμόρφωσή τους με τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες τους όπως υπαγορεύει σχετικός νόμος από το 2012.