Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβαίνουν σήμερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενόψει της έλευσης της τρόικας, για να ενημερωθούν αφενός για την δυνατότητα ενίσχυσης της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας από τις Τράπεζες και αφετέρου για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων.

Η επίσκεψη στο ΤΧΣ έρχεται λίγες  ημέρες μετά την κατάθεση ερώτησης από πλευράς του βουλευτή και εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου προς τον Γιάννη Στουρνάρα με την οποία ζητεί να δημοσιευτεί αναλυτικός κατάλογος των λειτουργικών εξόδων του Ταμείου και κυρίως οι αμοιβές της διοίκησης, συμβούλων και του συνόλου του προσωπικού.

Ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ ζητεί να μάθει εάν το ΤΧΣ εξυπηρετεί τον σκοπό του που είναι διατήρηση της σταθερότητας στο τραπεζικό σύστημα και μέσω αυτής η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά ή περιορίζεται στην ικανοποίηση των απολαβών των εργαζομένων σ' αυτό.

Αμέσως  μετά θα ακολουθήσει επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ στο ΤΑΙΠΕΔ η νέα διοίκηση του οποίου δεν έχει ακόμη οριστεί.

Θέση του ΠΑΣΟΚ όπως διατυπώθηκε και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη ΔΕΘ είναι ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εκποίηση αλλά ως ευκαιρία για επένδυση και απασχόληση μέσα σε μία λογική αναπτυξιακή. Οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να συνδέονται και με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας με το λεγόμενο χρηματοδοτικό σχήμα.