Στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» έδωσε συνέντευξη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ενόψει της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
 
Ο πρόεδρος των Ανεξάρητων Ελλήνων παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσεις και τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία. 
 
«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».
 
Ο κ. Καμμένος πρότεινε ακόμη την επανακρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος. «Να συνταχθεί Εθνοσυνέλευση για τη διασφάλιση της δικαιοσύνης στους κρατικούς θεσμούς. Δεν είναι δυνατόν μια χούφτα ολιγαρχών να κινεί τα ηνία της χώρας, να καταπολεμηθεί η διαφθορά και η γραφειοκρατία». Παράλληλα, «πρέπει να πέσει η φορολογία κάτω από 8% και να δημιουργηθεί ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο. Απαραίτητη είναι η κατάργηση των χαρατσιών καθώς και η επαναφορά του φόρου μεταβίβασης στο 1%».
 
Τέλος, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι πρώτο μέλημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι και το κούρεμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και να διευρυνθεί η χρηματοδότηση της χώρας και από άλλες χώρες».
 
Ερωτηθείς για την επίθεση που είχε εξαπολύσει στον πρωθυπουργό, επέμεινε στους χαρακτηρισμούς του δηλώνοντας ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας της χώρας και συνεχίζει να λέει ψέμματα στο λαό. Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρίπτοντας ωστόσο την συνεργασία με μνημονιακά κόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθανό να υπάρξουν συγκλίσεις με αντιμνημονιακά κόμματα και βουλευτές  για να βγεί η χώρα απο αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».
 
Ο Πάνος Καμμένος θα επισκεφτεί και τη διοίκηση της Έκθεσης ενώ θα συναντηθεί και με εργαζόμενους της ΕΤ-3.