Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υπαλλήλων των ΟΤΑ, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στα δημοτικά ραδιόφωνα είπε ότι πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και μετά η αναδιάρθρωσή τους. Πρόσθεσε, όμως, πως μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα κανείς κανένα σενάριο αναφορικά με την κινητικότητα.

Επισήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχει η συναίνεση όλων των φορέων στους ΟΤΑ για να γίνει η αξιολόγηση και οι δήμοι συνεργάζονται. Διαβεβαίωσε, ακόμα, ότι δεν θα γίνουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ. Είπε ότι θα προσληφθούν μέσω ΕΣΠΑ με κοινωνικά κριτήρια από τον ΟΑΕΔ 3800 σχολικοί φύλακες, τονίζοντας ότι έχουν μπει σε διαθεσιμότητα 2234. Το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα εξαιρεθεί από την μετακίνηση, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μιχελάκης σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ διευκρίνισε ότι, «Όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση σε όλες τις δομές και το προσωπικό των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Ειδικά για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανήκουν σε δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού. Οι δήμοι είναι εκείνοι που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις στα πλαίσια της αξιολόγησης, που θα κάνουν. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε κατά των οριζόντιων περικοπών με την προϋπόθεση να προχωρήσει η αξιολόγηση στους ΟΤΑ».