Υπέρ της ρωσικής πρότασης, να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας και να δοθεί περισσότερος χρόνος για την απόλυτη τεκμηρίωση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, προκειμένου να αποδειχθεί με τον πιο αντικειμενικό τρόπο ποιοι έπραξαν το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος αμάχων στη Δαμασκό, τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του κόμματος.

Οι τελευταίες εξελίξεις, με επίκεντρο την πρόταση αυτή, ανοίγουν ένα παράθυρο ελπίδας για την αποτροπή του πολέμου σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζει επίσης «την πλήρη απουσία της ελληνικής κυβέρνησης στις όποιες ενέργειες που θα αποσκοπούσαν στην αποκλιμάκωση».

Αντίθετα, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση βρέθηκε μαζί με τους λίγους πρόθυμους δηλώνοντας, ότι ήταν έτοιμη να εκπληρώσει τις «συμβατικές της υποχρεώσεις».

Συμβατικές υποχρεώσεις που δεν υφίστανται, αφού η επιδιωκόμενη πολεμική ενέργεια των ΗΠΑ βρίσκεται απόλυτα εκτός πλαισίου κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας και ανθρώπινης λογικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε ενέργεια που παραβιάζει τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει κάθε πρωτοβουλία αποτροπής του πολέμου, που θα στηρίζεται στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.