Στον ίδιο δρόμο με εκείνο του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, βρίσκεται και ο Γιώργος Παπανδρέου. Δυο οικογένειες με βαριά ονόματα συναντώνται κάτω από τον ίδιο πολιτικό παρανομαστή.

Όπως ο πρώην πρωθυπουργός κάθε φορά που βρισκόταν σε πλήρη άμυνα από τις επιθέσεις που δεχόταν ανακάλυπτε εχθρούς πίσω από το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί για την κυβέρνηση του, έτσι και τώρα, το σκηνικό είναι το ίδιο. Δεν αλλάζει. Και τώρα πίσω από τις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση για την πολιτική της, συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ανακαλύπτουν εχθρούς στα δελτία των οκτώ. Όταν το έλεγε αυτό ο κ. Καραμανλής , έσπευδε το ΠΑΣΟΚ να το κατηγορήσει ως αντιπολίτευση καλύπτοντας τα διάφορα μέσα ενημέρωσης και τώρα που το ΠΑΣΟΚ είναι στην κυβέρνηση και ανακαλύπτει τους ίδιους εχθρούς πίσω από το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί, το ίδιο κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Ίδια συνταγή διαφορετικά πρόσωπα.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού που διατηρούν θεσμικό ρόλο, με αφορμή την αρνητική εικόνα που έχει προκληθεί και βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες πολίτες μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων, αναφέρουν στο newpost ότι η εικόνα για την κυβέρνηση δεν είναι αληθινή είναι πλαστή και δημιουργείται τεχνητά από τα μέσα ενημέρωσης επειδή όπως διατείνονται, η κυβέρνηση δεν δίνει χρήματα στα κανάλια και τους εκδότες για να παίζουν το έργο όπως η ίδια θέλει.

Ο εκνευρισμός του Μαξίμου είναι διάχυτος και οι περισσότεροι ανακαλύπτουν πως δεν είναι η πολιτική της κυβέρνησης που ευθύνεται για το κλίμα, αλλά τα χρήματα που δεν μοιράζει η κυβέρνηση στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Λόγια φυσικά που τα έχουμε ξανα ακούσει στο παρελθόν από άλλα πρόσωπα με τον ίδιο στόχο όμως, να δικαιολογήσουν τη δική τους αστοχία να καταλάβουν ότι η κοινωνία βρίσκεται άλλου. Με άλλα λόγια, το ίδιο έργο παίζεται ξανά στις μικρές μας οθόνες.