current views are: 1

11 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση07:01

Τσίπρας: Αυτός ο αγώνας αφορά όλους τους Έλληνες (φωτό)

Το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Δημοσίευση 07:01’
αρθρο-newpost

Το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να κάνουν αγώνα για να παραμείνει το σχολείο «όρθιο, ζωντανό και ανοιχτό» απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά από τον αγιασμό στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.

Καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση ότι έχει αποφασίσει να διαλύσει «ό,τι πολυτιμότερο έχει μείνει σε αυτήν τη χώρα, το δημόσιο σχολείο».

«Η τρόικα αποφάσισε να ρίξει πυρηνική βόμβα στα θεμέλια του οικοδομήματος της ελληνικής κοινωνίας που είναι το σχολείο, και να βγάλει πλεονάσματα διώχνοντας καθηγητές και παιδιά από το σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «είναι προφανές ότι απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα κανένας δεν μπορεί να εφησυχάζει».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «οι καθηγητές και οι γονείς καλούνται φέτος να δώσουν έναν μεγάλο αγώνα. Και οι μαθητές το ίδιο. Έναν αγώνα για να παραμείνει το σχολείο μας όρθιο, ζωντανό και ανοιχτό, διότι αυτοί που θέλουν να το κλείσουν είναι όσοι διώχνουν τους καθηγητές και τους μαθητές, όσοι απαξιώνουν το δημόσιο σχολείο».

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να επισκεφθεί το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις αποφάσεις της κυβέρνησης που οδήγησαν μέσα στο καλοκαίρι σε συρρίκνωση τα επαγγελματικά λύκεια».

«Σήμερα», είπε, «επισκέφθηκα ένα επαγγελματικό λύκειο που η κυβέρνηση αποφάσισε να συρρικνώσει μέσα στο καλοκαίρι, ρίχνοντας στη διαθεσιμότητα τους καθηγητές, έχει 20 λιγότερους καθηγητές, και δεκάδες λιγότερους μαθητές που ξαφνικά τους αφήνει χωρίς μαθήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «αυτή είναι η εικόνα στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολειών», γιατί -όπως ανέφερε- «δεν είναι μόνο τα ΕΠΑΛ που συρρικνώνονται, είναι και το ολοήμερο σχολείο που κλείνει, αφήνοντας στο έλεος και στην αγωνία χιλιάδες ζευγάρια εργαζόμενων γονιών, είναι και τα παιδιά των ειδικών σχολείων που ρίχνονται στον Καιάδα, είναι τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις σε όλα τα σχολειά της χώρας».

Σχολιάζοντας και τη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αυτός ο αγώνας δεν αφορά εργασιακά δικαιώματα, αφορά το μέλλον αυτής της κοινωνίας και άρα αφορά 11 εκατομμύρια πολίτες και όχι μονάχα τους καθηγητές και τους μαθητές».

Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι «απ’ αυτόν τον αγώνα θα ξεκινήσει ένα μεγάλο κύμα αντίστασης και ανατροπής, διότι δεν πάει άλλο».


σχετικα αρθρα