Πρόθυμος για την εξέρευση λύσεων στα προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση, αλλά με ανοιχτά τα σχολεία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από τη συνάντησή του με το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης, ωστόσο τόνισε ότι «το βασικό είναι τα σχολεία να λειτουργούν, να είναι ανοικτά, να μην δημιουργούνται προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειές τους».

«Όλα τα άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε καλόπιστα και να βρούμε λύσεις. Και μπορούμε να βρούμε λύσεις, παρά το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι το ολοήμερο σχολείο, τα ειδικά σχολεία για τα παιδιά με αναπηρία και η λειτουργία του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος είναι μη διαπραγματεύσιμα και δεσμεύθηκε ότι ως πυλώνας της κυβέρνησης και ως κόμμα το ΠΑΣΟΚ θα κάνει «τα πάντα προς την κατεύθυνση αυτή».

Ο κ. Βενιζέλος ευχήθηκε τέλος στα παιδιά, όλων των σχολικών ηλικιών και στις οικογένειές τους, μία καλή, γόνιμη, σχολική χρονιά.