Την τοποθέτηση της Μαρίας Ρεπούση για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης.

Μιλώντας στον Real FM, o κ. κουράκης σε ερώτηση για το εάν συμφωνεί με την πρόταση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, να γίνει προαιρετικό το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών είπε:

«Πρέπει να κάνουμε μια διόρθωση εδώ, αυτό περί “νεκρής γλώσσας” ουσιαστικά είναι ένας χαρακτηρισμός που είπε η κ. Ρεπούση για τις γλώσσες που δεν ομιλούνται πια, όπως είναι τα λατινικά, δεν είπε ότι είναι άχρηστη γλώσσα, δηλαδή έγινε μια σπέκουλα πάνω στο ζήτημα αυτό» και συνέχισε:

«Όσον αφορά για τα αρχαία, κι εμείς θεωρούμε ότι τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν την αρχαία ελληνική γραμματεία, να γνωρίζουν δηλαδή και την αρχαία τραγωδία και τα μεγάλα έργα των πολύ μεγάλων φιλοσόφων και άλλων που είχαμε στην Αρχαία Ελλάδα. Αυτό το πράγμα με την υπάρχουσα κατάσταση, με το υποχρεωτικό μάθημα, όπου μπλέκονται στα ανώμαλα ρήματα και τα παιδιά, σίγουρα δεν επιτυγχάνεται. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια τέτοια πρόταση, αλλά με ισχυρή ενίσχυση της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γραμματείας».

«Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται τώρα το μάθημα θα έλεγα ότι εν πολλοίς είναι απωθητικό. Στη βάση της πρότασης συμφωνώ, βέβαια, αυτό που λέμε είναι ότι αυτή η θεμελιώδης διαφορά θα πρέπει να είναι προϊόν ενός πολύ μεγάλου διαλόγου και με τα πανεπιστήμια και με την εκπαιδευτική κοινότητα» τόνισε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Να έχουμε στο νου μας ότι θα πρέπει να στοχεύουμε στην βελτίωση και τη μαθησιακή γνωριμία των μαθητών με την ιστορία μας, με τον πολιτισμό μας».

«Μιλάω για μετάφραση. Στο πρωτότυπο κείμενο κολλάς σε δύο - τρεις παραγράφους και τελικώς χάνεις και τον “Επιτάφιο” του Περικλή και τις αρχαίες τραγωδίες και όλα» ανέφερε χαρακτηριστικά.