Για εξωστρέφεια στον πολιτισμό και τον αθλητισμό που δεν είναι -όπως είπε- μόνο η αυτοσυνείδησή μας αλλά και ένα διαβατήριο για την Ελλάδα προς το εξωτερικό, έκανε λόγο ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, τονίζοντας ότι κανείς δεν θέλει εκλογές.

Ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές, ούτε αυτοί που τις ζητούν, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ερωτηθείς, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές. «Είναι τακτικισμοί», πρόσθεσε και τόνισε ότι τα πρώτα θετικά μηνύματα στην οικονομία έχουν φανεί και όλα δείχνουν ότι θα κερδηθεί το στοίχημα. «Δεν είναι μακριά το ξέφωτο, αλλά υπάρχει ακόμη ανηφόρα», συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί τώρα η προσπάθεια για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών.

Καλωσορίζοντας τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο κ. Παπούλιας είπε ότι τον είδε να παρακολουθεί τον χθεσινό αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου και ο υπουργός ανέφερε: «Δεν δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Μπορούσαμε καλύτερα, αλλά τουλάχιστον μπήκαμε στα μπαράζ».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι ο προπονητής στο πόλο γυναικών είναι άνεργος. «Πρέπει να το αναλάβετε προσωπικά όπως και εγώ να του βρούμε μια δουλεία» σημείωσε. Ο κ. Παπαγιωτόπουλος τόνισε ότι είμαστε κοντά τους με σημαντικές πρωτοβουλίες και προσπάθειες για να υποκαταστήσουμε την έλλειψη πόρων και γίνονται σημαντικά πράγματα, όχι με τη συνδρομή του κράτους γιατί δεν έχει χρήματα, αλλά από το μεράκι των Ελλήνων.

Φέρνοντας ως παράδειγμα τις εκδηλώσεις της Λυρικής Σκηνής για τη Μαρία Κάλλας, με συναυλίες σε γειτονιές της Αθήνας, ο υπουργός υπογράμμισε: «Γίνεται προσπάθεια να φέρουμε τον πολιτισμό στην καθημερινότητα του Έλληνα και της Ελληνίδας».

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε να μάθει για τη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μέγαρο Μουσικής. «Είμαστε κοντά σε λύση» απάντησε ο κ. Παναγιωτόπουλος.