Στα χέρια του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια βρίσκεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που στάλθηκε από τον Γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο και σύμφωνα με την οποία θα δοθεί ενημερότητα από την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Ο σκοπός είναι να μπορέσουν έτσι τα ΕΑΣ τις επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες, να εισπράξουν την οφειλή από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η οποία ανέρχεται στο 1,8 εκ. ευρώ. Με τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν οι αποδοχές των εργαζομένων στην εν λόγω εταιρία συμπληρώνουν οκτώ μήνες απλήρωτοι. Το 1,8 εκ. ευρώ είναι χρέος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς τα ΕΑΣ για πυρομαχικά που έχουν παραλάβει.

Να θυμίσουμε ότι η σύνταξη της νομοθετικής πράξης, ώστε να ξεπεραστούν τα διαδικαστικά προβλήματα και να καταβληθούν οι μισθοί στο προσωπικό της εταιρίας, είχε αποφασιστεί στην τελευταία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Παράλληλα αρχίζει να παίρνει την τελική μορφή η απάντηση που θα σταλεί στην τρόικα έως την Παρασκευή από την ελληνική κυβέρνηση για τα ΕΑΣ. Η απάντηση θα περιέχει αναλυτικά τις προτάσεις για την εξυγίανση της εταιρίας εν λειτουργία χωρίς να θιγούν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Διαβάστε αναλυτικά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.