current views are: 1

11 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση17:23

Καμμένος: Ανάκαμψη μόνο εάν γίνουν εργαζόμενοι 2 εκατ. άνεργοι

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Δημοσίευση 17:23’
αρθρο-newpost

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Θέλουμε να κάνουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και καλούμε τους έλληνες κι όλες τις ελληνίδες του δημοκρατικού τόξου να έρθουν κοντά μας» τόνισε ο κ. Καμμένος και προσέθεσε λέγοντας ότι  «δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες μνημονιακές πολιτικές». 

«Η χώρα κυβερνιέται με ι-μέιλ της τρόικας και των δανειστών», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και σημείωσε ότι η «λύση» είναι «κατ αρχήν, πρώτα απ’ όλα να επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία» και «με λαϊκή εντολή, να κυβερνήσουμε τον τόπο».

«Πιστέψαμε και πιστεύουμε ότι οι φοροεπιδρομές προς τις ελληνικές οικογένειες δημιουργούν θλίψη και κατάθλιψη. Έσοδα δεν φέρνουν για τον ελληνικό λαό. Έσοδα για την εθνική οικονομία θα έρθουν μόνο αν τα 2 εκατομμύρια ανέργων γίνουν εργαζόμενοι, μόνο αν ρυθμιστούν οι οφειλές των μικροβιοτεχνών» σημείωσε. 

Ο κ. Καμμένος πρότεινε φορολογία μικρότερη από εκείνη των όμορων χωρών, «με ένα φορολογικό νομοσχέδιο, που θα έχει συνταγματική ισχύ, για τα επόμενα δέκα χρόνια», εγγραφή στον προϋπολογισμό των γερμανικών αποζημιώσεων, μείωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης «στο ένα ευρώ», μηδενικό ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης, καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, ειδικές ζώνες για επενδύσεις σε παραμεθόριες περιοχές, κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος, σημειώνοντας ότι «θα εκραγεί τους επόμενους έξι μήνες».

Εισηγήθηκε επίσης κίνητρα για τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή, μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων και μέτρα για την οικοδομή. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι «δημόσια έργα σταματούν με ευθύνη των κυβερνώντων», αναφέροντας το μετρό, ενώ τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης χρήσης και όχι του «ξεπουλήματος» του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

«Εμείς ήρθαμε εδώ, όχι για να κάνουμε μνημόσυνα και αντιπολίτευση» σημείωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Ήρθαμε εδώ για να πούμε ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα του αύριο, η Ελλάδα των παιδιών μας που μπορούμε μαζί να την αναστήσουμε. Είναι η Ελλάδα της ανάστασης κι όχι η Ελλάδα της σταύρωσης, είναι η Ελλάδα της ελπίδας και όχι η Ελλάδα της υποταγής».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «προδοσία» ενδεχόμενη λύση που θα περιέχει «σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία και με γεωγραφικό προσδιορισμό» για το σκοπιανό.


σχετικα αρθρα