Πολύ πιθανή είναι η χρεοκοπία της Ελλάδας σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Bloomberg αν και τα ευρήματα για τη χώρα είναι πιο αισιόδοξα απ'ότι το 2010. 

Το κλίμα σύμφωνα με την έρευνα βελτιώνεται ραγδαία και για το σύνολο της Ευρωζώνης και άλλων χωρών της που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους ή δανεισμού.

Στο τελευταίο Bloomberg Global Poll το 40% των στελεχών μεγάλων επενδυτικών ομίλων που συμμετείχε εκτιμά ότι η ευρω-οικονομία βελτιώνεται, επίδοση τετραπλάσια σε σχέση με τον περασμένο Μάιο, ένδειξη ότι μετά από 3,5 έτη η κρίση πλησιάζει στο τέλος της.

Το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας είναι πάντα στο προσκήνιο με το 33% μόνο να εκτιμά ότι η χώρα μπορεί να το αποφύγει ενώ το 54% πιστεύει πως η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη θα αποδυναμωθεί μετά τις γερμανικές εκλογές αυτόν τον μήνα. 

Η έρευνα βασίζεται σε ερωτήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου από ένα δείγμα 900  αναγνωστών του πρακτορείου, οι οποίοι επιλέχθηκαν τυχαία ανάμεσα από τους 300.000 συνδρομητές του. Σύμφωνα με τους αναλυτές η  πιθανότητα στατιστικού λάθους  ανέρχεται στο 3.3%

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την έρευνα