«Είναι ξεκάθαρο ποιος θέλει τα κλειστά σχολεία και από πότε το θέλει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εκπαιδευτικοί θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και «δεν θα επιβαρύνουν επιπλέον τις οικογένειες σε ένα δύσκολο φθινόπωρο».

«Το γεγονός ότι αποφάσισαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να γίνουν αυτά τα βήματα, δεν σημαίνει ότι θα γίνουν και πραγματικότητα», ανέφερε και τόνισε εκ νέου ότι τα κλειστά σχολεία είναι σκοταδισμός και επιστροφή στο Μεσαίωνα.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση ποντάρει στο γεγονός ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, απάντησε: «Ποντάρουμε στην κοινή λογική και το μόνο που υπερασπιζόμαστε είναι το δημόσιο συμφέρον»

«Σταθερός μας γνώμονας είναι η τήρηση της νομιμότητας και η προστασία του δημόσιου συμφέροντος», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα, διαβεβαίωσε ότι «είναι όλα εντός προγράμματος, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τις λίστες των των διοικητικών υπαλλήλων που πρέπει να δώσουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι πρυτάνεις επισήμανε πως αν δεν δοθούν υπάρχει Plan B.