Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Τον κυβερνητικό φόβο πίσω από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών διακρίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφού όπως λένε για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα οι δυο εταίροι αντιλαμβάνονται ότι όλα είναι ανοικτά. Ο κόσμος να βρεθεί στους δόμους και οι κινητοποιήσεις να πάρουν την καταιγιστική μορφή.

Παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια που έγινε από το Μέγαρο Μαξίμου να παρουσιαστεί η απεργία των εκπαιδευτικών ως...ένας μοχλός πίεσης της κυβέρνησης από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα στελέχη της Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα συγκροτείται ένα ευρύ απεργιακό μέτωπο στο Δημόσιο.

Με αιχμή του δόρατος την κινητικότητα  αλλά και το νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστούν ότι μέσα από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα αφυπνιστούν και άλλες κοινωνικές ομάδες που έχουν θιγεί από τα μέτρα του μνημονίου.

«Δεν είναι τυχαίο ότι και πολλά στελέχη της κυβέρνησης μιλούν για καυτό φθινόπωρο» λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως φαίνεται και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ότι πλέον όλα είναι ανοικτά. Ο Δημήτρης Στρατούλης μάλιστα σε δηλώσεις που έκανε τόνισε:

«Τις απεργίες τις υποκινεί η κυβέρνηση και η τρόικα, με τις σκληρές και αντικοινωνικές πολιτικές τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει αυτές τις κινητοποιήσεις γιατί ως κεντρικό τους αίτημα έχουν την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, είναι δίκαια τα αιτήματά τους».

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ακόμα ότι μέσα από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα ξεφουσκώσει και η ιστορία του πρωτογενούς πλεονάσματος πάνω στην οποία έχει επενδύσει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις από  την φορολογική λαίλαπα αλλά και  από την κινητικότητα στο δημόσιο.

Κυβέρνηση πάντως και αντιπολίτευση διασταύρωσαν και χθες τα ξίφη τους με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο ΕΠΑΛ της Ν. Ιωνίας και τον διάλογο που είχε με τα παιδιά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έσπευσε να τον χαρακτηρίσει πρόεδρο δεκαπενταμελούς ενώ από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η αντίδραση ήταν ή αυτοί ή εμείς...