Σε συναγερμό έθεσε σήμερα τα ξημερώματα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος τη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (“Δ” ) του Βόρειου τομέα, με σκοπό την μεταφορά προσωπικού και οπλικών συστημάτων στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Σε ελάχιστο χρόνο συγκεντρώθηκαν οι Ειδικές Δυνάμεις, φόρτωσαν και κινήθηκαν τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού προς τα Ελληνοαλβανικά Σύνορα.

Ο χρόνος που απαιτήθηκε για να αναπτυχθεί η «Δύναμη Δ» ήταν εντυπωσιακός καθώς η Εγνατία οδός πλέον επιτρέπει την γρήγορη μετακίνηση.

Το γεγονός ότι μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει σημάνει δύο φορές συναγερμό και διέταξε την άμεση ανάπτυξη δυνάμεων προς τα Ελληνοαλβανικά σύνορα κάτι μαρτυράει. Ίσως θέλει να φανεί στην πράξη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε σημείο και αν απαιτηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος εξέφρασε με την ολοκλήρωση της άσκησης την πλήρη ικανοποίησή του για το ότι όλοι βρέθηκαν σε χρόνο ρεκόρ στη θέση που έπρεπε . Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ο νέος αυτός οδικώς άξονας σε άσκηση και από ότι φάνηκε μειώθηκαν κατά πολύ οι χρόνοι αντίδρασης-μετακίνησης.

Γ.Κοκ.
 

TAGS