Στην διακοπή της χρηματοδότησης και επανδιαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν πάρει τώρα την σκυτάλη, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Βήματος.

«Προφανώς θα διακόπταμε την αξιολόγηση από την τρόικα αν παίρναμε τη σκυτάλη τώρα. Έχουμε δεσμευθεί προς την κοινωνία ότι οποιοδήποτε βήμα προς μία διαφορετική κατεύθυνση, συνδέεται με την κατάργηση του μνημονίου.... Η διακοπή της χρηματοδότησης σημαίνει ότι για πρώτη φορά θα ανοίξει ο δρόμος της επαναδιαπραγμάτευσης. Για πρώτη φορά, γιατί δεν υπήρξε ποτέ επαναδιαπραγμάτευση. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση έχει πάει για να εξυπηρετεί το χρέος, ένα πολύ μικρό της μέρος έχει πάει για να καλύψει λειτουργικές ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου ή μισθούς ή συντάξεις» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις ο κ. Σκουρλέτης τις χαρακτήρισε ως ενθαρρυντικές και ανέφερε ότι «έχουν για μας μία ιδιαίτερη αξία, γιατί επιβεβαιώνουν, έστω και σε μικρότερο βαθμό, αυτό που ζούμε καθημερινά με την επαφή μας με την κοινωνία». 

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως αυτό που εισπράττει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στην εφαρμοζόμενη πολιτική, αλλά κυρίως, η διάθεση του κόσμου να απαλλαγεί από αυτήν την κυβέρνηση». «Η αίσθησή μας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα σαφές προβάδισμα. Δεν μπορεί κανείς να περιμένει με την τακτική του "ώριμου φρούτου". Επιβάλλεται η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανατροπή της κυβέρνησης και αυτό βέβαια σημαίνει εκλογές. Θέλουμε πολιτική ανατροπή άμεσα» συμπλήρωσε. 

Τέλος, ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών υπογράμμισε: «Κάθε επιμέρους πεδίο κοινωνικής σύγκρουσης σχετίζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά με το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Σήμερα η εκπαίδευση είναι αντιμέτωπη με τη μνημονιακή πολιτική, τη λιτότητα. Μία κοινωνία που δεν επενδύει στην μόρφωση, δεν έχει μέλλον. Στηρίζουμε τα αιτήματα που υπάρχουν από τους καθηγητές, συμπάσχουμε με την αγωνία των γονιών, καταλαβαίνουμε το αδιέξοδο των νέων μαθητών και προτείνουμε τη δική μας λύση για το Νέο Λύκειο».