Για τα προβλήματα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αιχμή τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, που προωθεί η κυβέρνηση, ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στη συνάντηση που είχε με τον πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο.

«Με τη διαθεσιμότητα αποδιαρθρώνονται τα Πανεπιστήμια, στερούνται χρήσιμων υπηρεσιών και πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποσυρθεί η σχετική διαδικασία», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: «Εκείνο που μπορεί να γίνει και προωθεί και το Πανεπιστήμιο ως άποψη είναι η αξιολόγηση. Το Πανεπιστήμιο δεν έχει καμιά αντίθεση στην αξιολόγηση και είναι βέβαιο ότι η αξιολόγηση αυτή θα καταδείξει την αναγκαιότητα της ύπαρξης των διοικητικών υπαλλήλων. Διαφορετικά δεν θα υπάρχει εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων».

«Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αντιστοιχεί ένας διοικητικός υπάλληλος ανά 100 φοιτητές, ενώ η αναλογία διεθνώς είναι 10-20 διοικητικοί υπάλληλοι ανά 100 φοιτητές. Υπολειπόμαστε, είναι σαφές ότι έχουμε έλλειμμα διοικητικού προσωπικού και όχι πλεόνασμα», τόνισε ο κ. Μυλόπουλος. 

Είπε ότι βρήκε «απόλυτη κατανόηση» από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ τον οποίο ευχαρίστησε: «Δεν ξεχνάμε ότι με τη δική του καθοριστική παρέμβαση πέρσι το καλοκαίρι δόθηκε μια λύση στην κρίση την οποία αντιμετώπιζε η Παιδεία και ειδικά η Ανώτατη Εκπαίδευση. Τα Πανεπιστήμια δεν το ξεχνούν αυτό. Εμείς έχουμε υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση στα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η διαθεσιμότητα να προέλθει μετά από αξιολόγηση των Πανεπιστημίων», υπογράμμισε.