Την υποψηφιότητα του για το Δήμο της Αθήνας για πρώτη φορά ανακοίνωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής,  Ηλίας Κασιδιάρης στην εκπομπή ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και στους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Μούτσο. Σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχός Αθηναίων απάντησε: «Ναι. Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων».

Την υποψηφιότητα είχε προαναγγείλει ο Νίκος Μιχαλολιάκος στον αέρα της διαδικτυακής εκπομπής του κ. Κασιδιάρη,  «Το έχω πει, κατά πάσα πιθανότητα, θα είσαι ο υποψήφιος (της Χρυσής Αυγής) για την Αθήνα. Με πήρε κάποιος τηλέφωνο και μου είπε ότι μια εφημερίδα έγραψε ότι σε έκοψα. Δεν υπάρχει τίποτα από αυτά τα πράγματα...». 

 Ο κ Κασιδιάρης, διέψευσε κατηγορηματικά οποιοδήποτε περιθώριο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ κατηγόρησε  όσα στελέχη «φλερτάρουν» όπως είπε με τη Χρυσή Αυγή  υποστηρίζοντας ότι «αλιεύουν ψήφους σε σκοτεινά ύδατα».

Επιπρόσθετα, αμφισβήτησε ευθέως τις δημοσκοπήσεις, υπογραμμίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό πάνω από 20% γεγονός που αποκρύπτεται από τους δημοσκόπους. Πρόσθεσε επίσης ότι « η Χ.Α. έχει τσακίσει το πολιτικό σύστημα και τη Ν.Δ».