Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ανησυχεί το ΠΑΣΟΚ- και δεν το κρύβει - για την πορεία των εσόδων. Ενόψει δε της άφιξης των τροϊκανών και της αξιολόγησης που θα γίνει αντιπροσωπεία της Χαριλάου Τρικούπη επισκέπτεται σήμερα τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Θεοχάρη.

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να ενημερωθεί για την πορεία των εσόδων καθώς το έλλειμμα για το 2014 εκτιμάται ότι θα απογειωθεί στο 1,5 δις. Κι όπως ενημερώθηκε χθες κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του στο υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να βρεθούν εγκαίρως τρόποι κάλυψης του κενού ώστε να αποτραπεί ακόμη και ο απειρολάχιστος κίνδυνος για μείωση των συντάξεων.

Επίσης, κατά την συνεργασία που είχαν με τον Γιάννη Βρούτση αναζητήθηκαν τρόποι ώστε η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που συνιστά μνημονιακή υποχρέωση δεν θα επηρεάσει αρνητικά τα ταμεία λόγω της αναμενόμενης μείωσης των εσόδων.

Ένα τρίτο θέμα που μπήκε στην χθεσινή συζήτηση αφορά τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ. Εφόσον ισχύσει ο νέος μαθηματικός τύπος "θα γίνει χαμός" αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη. Ο κ. Βρούτσης όμως εμφανίστηκε διατεθειμένος να αφήσει για τα προηγούμενα χρόνια τον παλαιό τύπο και οι αλλαγές να ισχύσουν από την 1/1/14.

Η σημερινή συνάντηση του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Θεοχάρη αποκτά ενδιαφέρον δεδομένου ότι τού ασκείται κριτική  πως ευθύνεται για το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εκκαθαριστεί εκατοντάδες χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις που θα μπορούσαν να αποδώσουν έσοδα.