Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Τα πρωτογενή στοιχεία των μετρήσεων των εταιρειών που διεξάγουν δημοσκοπήσεις θα ζητήσει να δει σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Και αυτό γιατί μετά από την ικανοποίηση που υπήρξε από τα ευρήματα των  πρόσφατων δημοσκοπήσεων επικράτησε ο προβληματισμός σχετικά με την διαφορά που παρουσιάζουν τα δυο κόμματα.

Έτσι παρά το γεγονός ότι οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δείχνουν ιδιαίτερο διαφέρον για τα στοιχεία που εμφανίζουν τον πρόεδρο τους να σπάει το ψυχολογικό φράγμα των 10 μονάδων που τον χώριζε από τον Αντ. Σαμαρά στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός καθώς επίσης και σε αυτό που αφορά την παράσταση νίκης αποφάσισαν να ζητήσουν από τον σύνδεσμο (ΣΕΔΕΑ) των εταιρειών τα πρωτογενή στοιχεία αυτών των μετρήσεων προκειμένου να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Αυτό θα γίνει γιατί τα στελέχη της Κουμουνδούρου εμφανίζονται να μην μπορούν να κατανοήσουν το γιατί οι διαφοράς ανάμεσα στα δυο κόμματα καταγράφεται γύρω στις 2 μονάδες ενώ τα μηνύματα που έχουν αυτοί από όλες τις κοινωνικές ομάδες είναι ότι η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα είναι πολύ πιο μεγάλη. Άλλωστε και στις δημοσκοπήσεις που κάνουν για εσωτερική χρήση στον ΣΥΡΙΖΑ η διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα καταγράφεται με πολύ μεγαλύτερα ποσοστά.

«Πιστεύουμε ότι κανείς δεν έχει να κρύψει τίποτα και αρά θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας» έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η καχυποψία των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, το τελευταίο διάστημα ωστόσο παγιώθηκε αφού το καλοκαίρι και  μετά το θέμα της ΕΡΤ και του ξαφνικού θανάτου της κρατικής τηλεόρασης – σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα αυξήθηκε εντυπωσιακά.

Στο θέμα αυτό μάλιστα θα αναφερθεί και ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στο λαϊκό αίσθημα και σε αυτό που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις.