Επίσημη τριήμερη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί από 15- 17 Σεπτεμβρίου 2013 η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής  Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Valentina Matvienko, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τον οποίο θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Η κυρία Valentina Matvienko θα έχει παράλληλα συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρα, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο καθώς και με την επικεφαλής της Ελληνικής  Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη
 
Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου (15.00), η κυρία Matvienko θα έχει συνάντηση με Έλληνες και Ρώσους εκπροσώπους ΜΜΕ στο ξενοδοχείο «Αthens Hilton».
 
Tο απόγευμα της ίδιας ημέρας (18.00), με την ευκαιρία των εργασιών του Γ’ Ελληνο-Ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, που πραγματοποιούνται στο Ζάππειο, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Μεϊμαράκης και η κυρία Matvienko θα απευθύνουν χαιρετισμό.
 
Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 11.30 η κυρία Matvienko θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων όπου θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Αμέσως μετά, σε ειδική εκδήλωση η κυρία Πρόεδρος θα βραβευθεί από τον κ. Μεϊμαράκη με το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.
 
Στο πλαίσιο της επαφών της Ρωσικής Αντιπροσωπείας θα πραγματοποιηθούν και συναντήσεις με έλληνες επιχειρηματίες και εκπροσώπους  του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.