Το 53,6% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης στην ΠΓΔΜ τάσσεται κατά της ονομασίας «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας», ενώ 37,5% συμφωνεί.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση της δημοσκόπησης «Η τελευταία πρόταση του Μάθιου Νίμιτς για συμβιβασμό με την Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας είναι 'Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας". Εάν με τον συμβιβασμό αυτό προστατεύεται η "μακεδονική" εθνική ταυτότητα, είναι για εσάς αποδεκτή λύση το όνομα "Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας";» το 53,6% απάντησε «όχι», ενώ το 37,5% απάντησε «ναι"».

Μεταξύ των Σλάβων ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, το 64,8% απάντησε «όχι», ενώ το 29,3% απάντησε «ναι». Μεταξύ των Αλβανών ερωτηθέντων της έρευνας, το 24,9% απάντησε «όχι», ενώ το 59,1% απάντησε «ναι».

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε, από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1560 ερωτηθέντων. Τη δημοσκόπηση έκανε η εταιρεία Rating (θεωρείται από τις εγκυρότερες στην ΠΓΔΜ, όπου γενικά στο πεδίο των εταιρειών δημοσκοπήσεων καταγράφεται έλλειμμα αξιοπιστίας) για λογαριασμό του αντιπολιτευόμενου εβδομαδιαίου πολιτικού περιοδικού Focus.