current views are: 1

13 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση17:17

Τσίπρας: Η κυβέρνηση εφαρμόζει τη συνταγή του δικτάτορα Πινοτσέτ

Ολομέτωπη επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση 17:17’
αρθρο-newpost

Ολομέτωπη επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Ολομέτωπη επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Ο κ. Σαμαράς, λοιπόν, και η κυβέρνησή του τον έκλεισαν το χρόνο τους. Κάπου εδώ τελειώνουν τα ψέματα, τελειώνει η κοροϊδία. Έκλεψαν μισθούς, έκλεψαν συντάξεις, έκλεψαν δουλειές, έκλεψαν δικαιώματα, έκλεψαν ακόμα και το οξυγόνο της δημοκρατίας. Και, ταυτόχρονα, έκαναν το ψέμα σύμμαχο, μέσο και όπλο τους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Δεν αντέχουμε άλλο πλεόνασμα ψεύδους, υποκρισίας, κυνισμού και αναλγησίας. Έφτασε η ώρα της μεγάλης ανατροπής. Κανείς πια δεν θα πιστέψει τα παραμύθια της Χαλιμάς. Ούτε οι δικοί τους άνθρωποι τους πιστεύουν πια. Γιατί όλοι τώρα ξέρουν ότι το μόνο σχέδιο του κυρίου Σαμαρά είναι η υποταγή στους δανειστές» σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα μπήκε πωλητήριο. Αυτή είναι η αλήθεια. Ξεπουλάνε τα πάντα. Ακόμα και το νερό, πηγή ζωής και αγαθό που δικαιούται κάθε άνθρωπος σ’ αυτή τη χώρα. Έβαλαν πωλητήριο στην ΕΥΑΘ, εφαρμόζοντας τη συνταγή που πρώτος εφάρμοσε ο δικτάτορας της Χιλής Πινοτσέτ».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα γεγονότα στις Σκουριές λέγοντας: «Πάρτε επιτέλους ένα μάθημα από τις Σκουριές της Χαλκιδικής κ. Σαμαρά. Γιατί εκεί αποδείχτηκε ότι έχουν και οι πολίτες τις κόκκινες γραμμές τους. Και όταν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στην καταστροφή και την αντίσταση διαλέγουν την αντίσταση. Δεν είναι η Ελλάδα προς πώληση, ούτε οι Έλληνες προς ενοικίαση. Γρηγορότερα απ’ ό,τι φαντάζεστε, στην κυβέρνηση και στην τρόικα, θα βρεθείτε μπροστά στην κρίση του λαού» είπε, προσθέτοντας: «Όχι, ξέρουμε καλά ότι δεν πρόκειται να φύγετε από μόνοι σας. Έχετε γραμμάτια ακόμα να ξεπληρώσετε. Κι άλλες δεσμεύσεις, κι άλλες καταστροφές, κι άλλες απολύσεις, κι άλλα πωλητήρια να βάλετε. Δεν θα φύγετε από μόνοι σας, ο λαός θα σας ρίξει».

«Εμείς δεν είμαστε για να πειθαρχούμε σε μνημόνια και έξωθεν εντολές. Για να υπακούμε στους υπαλλήλους των δανειστών. Για να ακολουθούμε το savoir vivre, εκείνο που σκεπάζει με τον μανδύα του τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Για να παρακολουθούμε από την τηλεόραση τους αγώνες του λαού. Δεν πιστεύουμε ούτε μας συγκινεί η εξουσία για την εξουσία» τόνισε και συμπλήρωσε: «Εμείς είμαστε κόμμα εξουσίας, μόνο όταν ο λαός είναι σε θέση να διεκδικήσει την εξουσία. Ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής του λαού μας, όπως λέει κι ο Βάρναλης».

O Aλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι οι εκλογές θα γίνουν πιο γρήγορα από ότι τις περιμένει η κυβέρνηση και δήλωσε βέβαιος για την εκλογική της ήττα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην κυβέρνηση, λέγοντας:

«Γρηγορότερα απ’ ό,τι φαντάζεστε, στην κυβέρνηση και στην τρόικα, θα βρεθείτε μπροστά στην κρίση του λαού. Όχι, ξέρουμε καλά ότι δεν πρόκειται να φύγετε από μόνοι σας. Έχετε γραμμάτια ακόμα να ξεπληρώσετε. Κι άλλες δεσμεύσεις, κι άλλες καταστροφές, κι άλλες απολύσεις, κι άλλα πωλητήρια να βάλετε. Δεν θα φύγετε από μόνοι σας, ο λαός θα σας ρίξει. Με το ΟΧΙ του. Με την ανυπακοή. Με τους αγώνες. Με την αντίσταση. Και δεν θα είναι δολιοφθορά, όπως θρηνούν οι Κασσάνδρες της προπαγάνδας σας, κ. Σαμαρά. Θα είναι ευθεία, ανοιχτή, δημοκρατική κατά μέτωπο σύγκρουση. Θα είναι αυτό που εσείς φοβάστε και τα συμφέροντα που σας στηρίζουν τρέμουν».

 

«Εσείς με την ψήφο σας καταργείτε το μνημόνιο, το ίδιο βράδυ των εκλογών. Εμείς με αίσθημα ιστορικής ευθύνης δεσμευόμαστε ενώπιών σας: Πρώτον, να επαναδιαπραγματευτούμε σκληρά και αποφασιστικά το τεράστιο και επαχθές χρέος που φράζει κάθε πόρο και καταδικάζει σε ασφυξία την ελληνική κοινωνία. Να διεκδικήσουμε όχι μόνο το κούρεμά του με ευνοϊκούς όρους, αλλά και περίοδο χάριτος και ρήτρα ανάπτυξης, όπως έγινε με τη Γερμανία το 1953. Να το κάνουμε αυτό με πλήρη επίγνωση ότι προηγούνται οι ανάγκες του λαού από τα κέρδη των δανειστών. Να αξιοποιήσουμε τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες στον ευρωπαϊκό Νότο. Εμείς δεν θέλουμε και δεν θα υπογράψουμε νέα δάνεια για να ξεπληρώνουμε τα προηγούμενα, ρίχνοντας την κοινωνία στον Καιάδα. Εμείς θέλουμε έξοδο από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ είπε ότι ο κ. Σαμαράς επανέλαβε 136 φορές τη λέξη «θα» και σημείωσε: «Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε δέκα, ούτε είκοσι, 136! Ίσως πρέπει να σκεφτείτε να μετονομάσετε τη ΔΕΘ, σε ΔΕ- ΘΑ προς τιμήν του» και συνέχισε:

«Δεσμευόμαστε να διεκδικήσουμε την εκπλήρωση του ιστορικού χρέους απέναντι στον ελληνικό λαό, από τη Γερμανία της κυρίας Μέρκελ, η οποία κατά την προεκλογική της εκστρατεία στη Γερμανία εμφανίζεται εξαιρετικά αυστηρή με τα χρέη των άλλων. Ξεχνάει, όμως, και μόνο να αναφερθεί στο κατοχικό δάνειο που η χώρα της οφείλει στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό. Τέρμα, λοιπόν, οι ευγένειες κ. Μέρκελ. Σας χρωστάμε; Σας χρωστάμε είναι αλήθεια. Μας χρωστάτε, όμως, κι εσείς.Ήρθε η ώρα για το λογαριασμό. Και τον λογαριασμό αυτό δεν σας τον ζητάει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ολόκληρος ο ελληνικός λαός».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε πως «όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα χαράτσια και τις αλόγιστες φορολογικές επιβαρύνσεις που δεν προσθέτουν έσοδα στο κράτος, αλλά τρόμο και απελπισία σε όσους δεν μπορούν να τα πληρώσουν. Η νέα Σεισάχθεια, αποτελεί για εμάς όχι μόνο ανθρωπιστική επιταγή, αλλά και συστατικό στοιχείο σε μια οικονομική πολιτική ανάπτυξης».

«Επανέρχεται άμεσα ο κατώτατος μισθός στα προ του μνημονίου επίπεδα. Επανέρχεται το εργασιακό καθεστώς που πραξικοπηματικά καταργήθηκε. Αποκαθίστανται σταδιακά μισθοί και συντάξεις αρχίζοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα.    Τακτοποιούνται χρέη σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία όλων όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν. Επανεξετάζονται και ανακατανέμονται οι δημόσιες δαπάνες με στόχο την εξασφάλιση πόρων για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, της παιδείας, της επιστημονικής-τεχνολογικής έρευνας, και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Μετατίθενται σταδιακά τα φορολογικά βάρη από τα χαμηλά στα υψηλά εισοδήματα και τον πολύ μεγάλο πλούτο και τα φορολογικά έσοδα από τους έμμεσους στους άμεσους φόρους» σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Βάζουμε τέρμα στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Εθνικοποιούμε τις τράπεζες. Όσες χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με χρήματα δηλαδή που τα χρεώνεται ο Ελληνικός λαός, περνούν υπό Δημόσιο έλεγχο. Με τον έλεγχο του ΤΧΣ, προχωράμε στην σταθεροποίηση και Αναδιοργάνωση του τραπεζικού συστήματος με στόχο τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των κοινωνικών αναγκών».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα σημαίνει ταυτόχρονα και το τέλος της διαπλοκής οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Το τέλος της κυριαρχίας των φαύλων που οικοδόμησαν ένα σύστημα στα μέτρα τους. Όσοι ακόμα και σήμερα κρύβονται πίσω από το πέπλο της σιωπής που επιβάλει το μιντιακό σύστημα της διαπλοκής και της μνημονιακής συνευθύνης, ας μην κοιμούνται ήσυχοι. Θα τους ξεσκεπάσουμε. Όσοι κερδοσκοπούν απομυζώντας το δημόσιο πλούτο και εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, θα αποκαλυφθούν και θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και στους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για «καθιέρωση της απλής αναλογικής  ως πάγιο εκλογικό σύστημα διεξαγωγής όλων των εκλογικών αναμετρήσεων σε Βουλή, Ευρωβουλή και  Αυτοδιοίκηση, καθώς και δυνατότητα ανακλητότητας βουλευτών από τον ίδιο το λαό. Που σημαίνει καθιέρωση ανώτατου ορίου συνολικής βουλευτικής θητείας. Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων στην αποζημίωση, τη σύνταξη,  τη συμμετοχή σε επιτροπές κλπ. Που σημαίνει οριστικό Τέλος στον άθλιο νόμο περί ευθύνης υπουργών».

 

Ο ίδιος τόνισε ότι έχει ένα ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Εδώ που μας οδήγησαν οι καταστροφείς, δεν υπάρχουν εύκολες και ανώδυνες λύσεις», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν, όμως, λύσεις. Λύσεις δημοκρατικές, καινοτόμες, τολμηρές, βιώσιμες. Που όμως έχουν μια μεγάλη και κρίσιμη προϋπόθεση: Να τις στηρίζει ο λαός. Και να προχωρήσουμε μαζί. Μαζί, αυτή είναι η ελπίδα και η εγγύηση της νίκης. Όλοι μαζί! Μαζί όχι μόνο στις κάλπες, αλλά και σε κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε πλατεία, κάθε τόπο δουλειάς, κάθε μέτωπο πάλης για τη μεγάλη ανατροπή, για τη μεγάλη αλλαγή. Εσείς με τη ψήφο σας καταργείτε το μνημόνιο, το ίδιο βράδυ των εκλογών. Εμείς με αίσθημα ιστορικής ευθύνης δεσμευόμαστε ενώπιόν σας».


σχετικα αρθρα