«Το σύνολο των συντάξεων δεν θα μειωθεί», διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Δεν ενδιαφέρει κάποιον από που θα πάρει τα χρήματα, ή με ποια σύνθεση, αλλά πόσα θα βάζει στην τσέπη του και αυτό θα είναι το ίδιο» πρόσθεσε o κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, προανήγγειλε το μπαράζ ελέγχων που θα ξεκινήσουν από την Κυριακή για την πάταξη της παράνομης απασχόλησης, με ιδιαιτέρως υψηλά πρόστιμα. Συγκεκριμένα, το ποσό για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο που δεν εμφανίζεται στις καταστάσεις της επιχείρησης και είναι άνω των 25 ετών διαμορφώνεται στα 10.550 ευρώ, ενώ θα προστίθενται 500 ευρώ αν εκτός από αδήλωτος είναι και ανασφάλιστος ο εργαζόμενος.

Για το θέμα των ομαδικών απολύσεων ο υπουργός Εργασίας είπε πως «θα υπάρξει ένας αξιόπιστος φορέας που ίσως ξεπερνάει και τα σύνορα της χώρας μας και αυτός ο φορέας θα κάνει μία καταγραφή όλου του θεσμικού πλαισίου και των καλών πρακτικών για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εργασίας καταβάλλει προσπάθειες, ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες μειώσεις στα ποσά των δικαιούχων, αναφερόμενος στο εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων.

«Η περίοδος που ήμασταν καλοί προς τα έξω και πλήρωνε το κράτος έχει τελειώσει» ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο κατώτατος μισθός είναι διασφαλισμένος μέχρι το 2016.