Εμπορικός και πολιτισμικός κόμβος μπορεί να γίνει η Θεσσαλονίκη, μέσω της Διεθνούς Έκθεσης, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε την 78η ΔΕΘ, συνοδευόμενος από βουλευτές, τον γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Βίτσα, και στελέχη.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι η ΔΕΘ πρέπει να γίνει περισσότερο διεθνής και να δώσει ευκαιρίες για προώθηση νέων επιχειρήσεων και προϊόντων, όπως τα αγροτικά.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo και ο πρόεδρός της, Τάσος Τζήκας, επισήμανε ότι φέτος αναμένεται να διπλασιαστεί η επισκεψιμότητα της διοργάνωσης και ίσως, οριακά, υπάρξει κερδοφορία της εταιρείας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία του σωματείου των 70 εργαζομένων στη ΔΕΘ-Helexpo και ενημερώθηκε για τα προβλήματα τους.

Επισκέφθηκε τα σταντ της Αυστραλίας, της ΕΥΔΑΠ, της TRAINOSE, των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επιμελητηρίου Δράμας, των Γιατρών του Κόσμου, όπου γίνονται δωρεάν ιατρικές εξετάσεις με την υποστήριξη της ΔΕΗ και ιδιωτών εκθετών.

Το μεσημέρι θα έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Για τις 18:30 είναι προγραμματισμένη διαβούλευσή του με εκπροσώπους φορέων.