current views are: 11

14 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση12:11

Καθόλου εύκολη η «επιχείρηση φραντζόλα» για το Στρατό! (φωτό)

Κάθε μέρα έξι, μέρες την εβδομάδα ,από τα άγρια χαράματα στήνεται η επιχείρηση για την τροφοδοσία με ψωμί όλων των στρατιωτικών μονάδων  της Αττικής. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά μόνο απλό δεν είναι. 

Δημοσίευση 12:11’
αρθρο-newpost

Κάθε μέρα έξι, μέρες την εβδομάδα ,από τα άγρια χαράματα στήνεται η επιχείρηση για την τροφοδοσία με ψωμί όλων των στρατιωτικών μονάδων  της Αττικής. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά μόνο απλό δεν είναι. 

Κάθε μέρα έξι, μέρες την εβδομάδα, από τα άγρια χαράματα στήνεται η επιχείρηση για την τροφοδοσία με ψωμί όλων των στρατιωτικών μονάδων  της Αττικής. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά μόνο απλό δεν είναι. 

Και αυτό γιατί δεν χωρούν λάθη. Δεν μπορεί ας πούμε να μην πετύχει η ζύμη μια φορά, ή να καεί την άλλη το ψωμί.
Μπορεί η παρασκευή της φραντζόλας να μην είναι μία αμιγώς στρατιωτική δράση ωστόσο είναι μία επιχείρηση υποστήριξης που είναι αναγκαία για την τροφοδοσία του Στρατού καθώς  δεν μπορείς να έχεις ετοιμοπόλεμους άνδρες όταν αυτοί δεν σιτίζονται σωστά και καλά.

Πολλές μάχες έχουν χαθεί εξαιτίας του ότι τα στρατεύματα ήταν εξαθλιωμένα από την πείνα.

Το ΓΕΣ είναι υπερήφανο για το ψωμί που παρασκευάζει στο στρατόπεδο «ΚΑΠΟΤΑ» στο Μενίδι από 791 Τάγμα Εφοδιασμού.

Καθημερινά εκεί παρασκευάζονται και αρχίζουν να  ψήνονται από τα χαράματα 5.000 φραντζόλες του μισού κιλού και όχι των 350    γραμμαρίων που συναντούμε στα ράφια του λιανικού εμπορίου.

Σχεδόν 2,5 τόνοι ψωμιού καθημερινά παρασκευάζονται για τις ανάγκες του συσσιτίου όλων των στρατιωτικών μονάδων που εδρεύουν στην Αττική.

Κάθε Σαββάτο παρασκευάζεται και ψήνεται η διπλάσια ποσότητα.

Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο του ψωμιού αμέσως ξεκινάει η διανομή του που απαιτεί πολύ καλό συντονισμό. Πρέπει να ακολουθηθεί με ακρίβεια η παράδοση και η μεταφορά του από το Μενίδι σε κάθε μονάδα της Αττικής.

Τα φορτηγά συνεχώς μπαίνουν και βγαίνουν από τη στρατιωτική μονάδα παρασκευής άρτου. Η εικόνα που κυριαρχεί είναι της πλήρους κινητοποίησης.

Το γεγονός ότι παρασκευάζονται καθημερινά χιλιάδες φραντζόλες μας κέντρισε το ενδιαφέρον και οι φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε στο newpost.gr μας «έδωσαν»  μία μυρωδιά φρέσκου  ζεστού ψωμιού.

Βέβαια ολόκληρη η περιοχή όπου εδρεύει το 791 Τάγμα Πεζικού στο Μενίδι μοσχοβολάει ζεστό ψωμί.

Και να σημειωθεί ότι το στρατιωτικό ψωμί από πλευράς ποιότητας θεωρείται το καλύτερο. Και αυτό γιατί φτιάχνεται από αγνά υλικά και δεν θυσιάζεται η ποιότητα για το κέρδος.

Γ.Κοκ.


σχετικα αρθρα