Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Rass, που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής». Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται πρώτος σε δημοτικότητα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 0,8%. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,6% (από 24,8%) και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8% (από 23,7%). Μικρή άνοδο εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ (από 4% στο 4,7%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (από 4,1% στο 4,8%), η Χρυσή Αυγή (από 8,1% σε 8,3%), ενώ η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει νέα πτώση (από 3% στο 2,4%).

Εν τω μεταξύ, ευρεία επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στην πρόθεση ψήφου, με το 54,4% των ερωτηθέντων να απαντά πως εάν γίνονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή θα επικρατούσε η ΝΔ, τη στιγμή που μόλις το 39,1% προβλέπει νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σαφές προβάδισμα για τον Αντώνη Σαμαρά έναντι του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με τον πρωθυπουργό να χαίρει της εμπιστοσύνης του 47,2%, ενώ το 30,7% τάσσεται υπέρ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 48,5% στηρίζει την κυβέρνηση και το 61,2% θέλει εξάντληση της τετραετίας. Όχι σε πρόωρες κάλπες «ψηφίζει» επίσης το 35,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.