current views are: 1

15 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση07:34

Ανδρέας Λοβέρδος: Θα κατέβουμε στις εκλογές με τον Φώτη Κουβέλη

Για τις προχωρημένες συζητήσεις με τον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ μιλάει ο  Ανδρέας Λοβέρδος.

Δημοσίευση 07:34’
αρθρο-newpost

Για τις προχωρημένες συζητήσεις με τον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ μιλάει ο  Ανδρέας Λοβέρδος.

Για τις προχωρημένες συζητήσεις με τον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ μιλάει ο πρόεδρος του κόμματος Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Λοβέρδος τονίζει ότι χωρίς τη συμμετοχή του κ. Κουβέλη δεν μπορεί να υπάρξει ενιαίος κεντροαριστερός πόλος.

«Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είναι απολύτως απαραίτητος στην προσπάθεια για την προγραμματική σύγκλιση των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς και τη δημιουργία του εκλογικού μετώπου» δηλώνει ο κ. Λοβέρδος ενώ σε ό,τι αφορά το όνομα που έχει προταθεί για τη σύμπραξη των κεντροαριστερών δυνάμεων αναφέρει ότι είναι το «Δημοκρατική Συμπαράταξη» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

«Η δημιουργία της “Δημοκρατικής Συμπαράταξης” πρέπει να γίνει τις επόμενες εβδομάδες ώστε να κερδίσει την τρίτη θέση στις εκλογές, μπαίνοντας “σφήνα” ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή», υποστηρίζει ο κ. Λοβέρδος.

Σε ότι αφορά την πρότασή του, ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει ότι οι «49 βουλευτές της κεντροαριστεράς να συμφωνήσουν ως προς τα βασικά θέματα της αναθεώρησης του Συντάγματος».

Βασικά θέματα της σύγκλισης σύμφωνα με τον πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα είναι οι αλλαγές στη διοίκηση, το τσάκισμα της γραφειοκρατίας και οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι αυτές είναι χειρότερες από τις καταγγελίες του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επί της ουσίας εχθρός της πραγματικής οικονομίας» σημειώνει ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα και προσθέτει ότι «λόγω καχυποψίας απέναντι στην οικονομία προτείνει επιπρόσθετες θεσμικές ψευδοεγγυήσεις, οι οποίες οδηγούν σε χειροτέρευση της γραφειοκρατίας και σε περαιτέρω καθυστέρηση της λήψης των αποφάσεων». 


σχετικα αρθρα