Ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος να συνομιλεί με κόσμο και να τους ζητά «να λιντσάρουν τον κ. Πάχτα » έχει προκαλέσει σάλο στο Διαδίκτυο ενώ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Μουρούτης ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλώντας αποκλειστικά στο newpost είπε: « Μολις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο που πότιζαν τα παιδιά στις Σκουριές και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο στα φρούτα στα λαχανικά και σε όλη τη διατροφική αλυσίδα, για το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε όλη την περιοχή... δεν χρειάζεται να παρέμβει για μένα... παραδίδομαι μόνος μου».

Όλα άρχισαν όταν ο κ. Καμμένος λίγο μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σε συνομιλία του με κατοίκους της Χαλκιδικής ακούγεται να λέει:«Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει, λιντσάρετέ τον».  

Δείτε στο βίντεο το επίμαχο σημείο 20 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος:

Λίγο μετά την κυκλοφορία του βίντεο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Γιώργος Μουρούτης μέσα από το facebook ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα έγραψε: «"Πολιτικός" "Αρ​χηγός" ζητά από "πολίτες" να λιντσάρουν εκλεγμένο Δήμαρχο. Φαντάζομαι ότι ο Εισαγγελέας θα επιληφθεί...»

Ανακοίνωση έβγαλε και το ΠΑΣΟΚ στην οποία αναφέρει πως « η απαράδεκτη φασίζουσα προτροπή του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για λιντσάρισμα του εκλεγμένου Δημάρχου κ. Πάχτα, έρχεται μετά τις ενέργειες ωμής βίας των χρυσαυγιτών βουλευτών. Ο κ. Καμμένος συζητά με τον κ. Τσίπρα για πολιτικές συνεργασίες και την ίδια ώρα χρησιμοποιεί φρασεολογία και μεθόδους της Χρυσής Αυγής».

Ο κ. Καμμένος απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε μεταξύ άλλων:  « Η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε ο κ. Βενιζέλος στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΕΝ κ. Βορίδη για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου τον ταυτίζει με την Χρυσή Αυγή».