Επιστολή στους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, με την οποία ζητάει να πληροφορηθεί για ποιο λόγο δεν ήρθε ακόμα προς συζήτηση στη Βουλή το πόρισμα για τη Siemens, όπως ανακοίνωσε το Γραγείο Τύπου του κόμματός του.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζητά να συζητηθεί το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη Siemens και τονίζει ότι έχει περάσει διάστημα πλέον του ενός μήνα από τότε που κατατέθηκε, ενώ επισημαίνει ότι για να συζητηθεί στην ολομέλεια απαιτείται αίτημα με τουλάχιστον 60 υπογραφές βουλευτών, αριθμό που διαθέτουν μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Προς τον αξιότιμο Πρωθυπουργό  κ. Γ. Παπανδρέου
Προς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Σαμαρά

Αξιότιμοι Κύριοι,
Στις 24/1/2011 κατατέθηκε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens. Έκτοτε έχει παρέλθει διάστημα πλέον του μηνός και δεν έχει οριστεί συζήτηση επί του πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής
Σύμφωνα με το αρ. 148 παρ. 3 του ΚτΒ για τη συζήτηση του ανωτέρω πορίσματος απαιτείται υπογραφή του 1/5 του συνόλου των Βουλευτών ήτοι 60 Βουλευτές.
Επειδή τέτοιον αριθμό διαθέτουν μόνο η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και η Κ.Ο. της Ν.Δ., εύλογα δημιουργείται ο προβληματισμός εάν προτίθεστε να καταθέσετε πρόταση ή επιλέγετε να αποφύγετε μια τέτοια συζήτηση.
Θέλοντας να πιστεύω ότι δε θα συνεχιστεί η συγκάλυψη του σκανδάλου, σας παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε εάν και πότε προτίθεστε να καταθέσετε σχετική πρόταση, καθ’ όσον η τυχόν περαιτέρω  καθυστέρηση ευλόγως θα δημιουργήσει ερωτηματικά εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

TAGS