Στις 3 Οκτωβρίου θα κατατεθούν οι προτάσεις των Γενικών Επιτελείων στην αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά οι προτάσεις για την εξυπηρέτηση των δανείων που έχουν λάβει οι αξιωματικοί από τις τράπεζες.

Όπως έγινε γνωστό από γραπτή απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συστάθηκε για το θέμα αυτό μεικτή επιτροπή στις αρχές του 2013.

Παράλληλα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε συνεννόηση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την υπογραφή “Μνημονίου Συνεργασίας”, ώστε να εξαντληθούν οι δυνατότητες ελάφρυνσης των δανεικών υποχρεώσεων των στρατιωτικών.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι στο υπουργείο «έχει ληφθεί απόφαση του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Στρατού για τη μείωση του επιτοκίου επί των χορηγούμενων προκαταβολών έναντι εφάπαξ στο 1,84% και έχει δοθεί εντολή για διερεύνηση της δυνατότητας επέκτασης της ευεργετικής αυτής ρύθμισης στο σύνολο των Ειδικών Λογαριασμών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σημειώνεται ότι και με τη ΔΕΗ έχουν συμφωνηθεί μέτρα εξυπηρέτησης και ελάφρυνσης ευπαθών ομάδων του προσωπικού του ΥΕΘΑ (ρύθμιση και διακανονισμός οφειλών, όροι αναστολής διακοπών παροχής ρεύματος λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών κ.ά.).
Η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έγινε μετά από αναφορά της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία τονιζόταν ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστές οι αποφάσεις αυτής της επιτροπής.

Γ. Κοκ.