Ως φαινόμενο διαπλοκής και πράξη που αποβαίνει σε βάρος μετόχων και φορολογούμενων πολιτών, το κίνημα “Δημοκρατική Συμμαχία” της Ντόρας Μπακογιάννη καταγγέλλει σήμερα τη δανειοδότηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, από κρατικές τράπεζες, με υποθήκη την κρατική χρηματοδότηση ως το 2016.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνει τα εξής:

«Σε μια περίοδο που οι τράπεζες έχουν σταματήσει τη χρηματοδότηση προς την πραγματική οικονομία, οδηγώντας σε ασφυξία τις επιχειρήσεις, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δανείζονται εκατομμύρια ευρώ με ενέχυρο την κρατική χρηματοδότηση μέχρι και το 2016.

Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και συνιστά πρόκληση.

Η εγγύηση με βάση την κρατική χρηματοδότηση που ξεπερνά την τρέχουσα κοινοβουλευτική θητεία, είναι παράλογη και αποτελεί αντιδημοκρατική πρακτική, αφού προεξοφλεί το αποτέλεσμα των επόμενων βουλευτικών εκλογών βάση του οποίου διαμορφώνονται οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων.

Τα υψηλά δάνεια από κρατική τράπεζα, που πρόσφατα απέτυχε στα stress tests και που η διοίκηση της διορίζεται από τις ηγεσίες των κομμάτων που δανείζονται, συνιστά φαινόμενο διαπλοκής και είναι σε βάρος των μετόχων τους και των φορολογούμενων πολιτών».