Οι τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και θέματα σχετικά με την επικείμενη ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στις 17 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πία Αρενκίλντε.

Οι επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, στις 17 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στις 12.00 μμ (ώρα Ελλάδος). Η συνέντευξη Τύπου των δύο ανδρών έχει προγραμματιστεί για τις 12.30 μμ (ώρα Ελλάδος). 

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να συναντήσει τον Ζοζέ Μπαρόζο. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, μετά τη συνάντησή τους, οι δύο άνδρες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 3.45 μμ (ώρα Ελλάδος). 

Εξάλλου, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του προέδρου της ΕΕ, η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι έχει προγραμματιστεί για τις 4.00 μμ (ώρα Ελλάδος). Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον επίτροπο Εμπορίου Χ. Αλμούνια.