«Στο ΥΜΑΘ πιστεύουμε και επενδύουμε στην ισότιμη συνεργασία των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εργαζόμαστε για την υιοθέτηση σύγχρονων αντιλήψεων σε μια σύγχρονη Ευρώπη» σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, καλωσορίζοντας τον νέο γενικό πρόξενο της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη, Ίνγκο φον Φος.

«Η Ελλάδα έχει τη δύναμη να βγει από την κρίση πιο δυνατή» τόνισε ο κ. φον Φος στη συνάντηση που είχε, σήμερα, στο Διοικητήριο, με τον υπουργό, στην οποία συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία και της βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ.Καράογλου ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στην περιοχή ευθύνης του και τη μετεξέλιξη της Μακεδονίας και της Θράκης σε εμπορικό και επενδυτικό κέντρο.

Από την πλευρά του, ο κ. φον Φος επεσήμανε ότι «η Βόρεια Ελλάδα έχει ζωντανή ιστορία, δυναμικό παρόν και ελπιδοφόρο μέλλον» και σημείωσε πως θα συνεχίσει με την ίδια θέρμη τις επιτυχημένες προσπάθειες του προκατόχου του για την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των δυο χωρών.