Για τους διακεκριμένους Έλληνες, που «προβάλλουν διεθνώς την εικόνα της Ελλάδας που εμπνέει σεβασμό σε ολόκληρο τον κόσμο» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στον χαιρετισμό που απηύθυνε απόψε, στην τελετή απονομής των βραβείων IFG 2013, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Πρόκειται για την βράβευση διακεκριμένων Ελλήνων που ζουν μόνιμα εκτός συνόρων και όπως είπε ο πρωθυπουργός, στην συγκεκριμένη τελετή, «βραβεύονται άξια τέκνα της πατρίδος, που μεγαλουργούν σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη».

«Αυτό που έχουν κοινό είναι ότι κουβαλούν την Ελλάδα στην καρδιά τους» και προβάλουν διεθνώς την εικόνα της, κάτι «που εμπνέει σεβασμό σε ολόκληρο τον κόσμο» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Η πρόεδρος του IFG Greece Ασπασία Λεβέντη ανέφερε πως αυτά τα βραβεία απονέμονται κάθε τρία χρόνια σε διακεκριμένους Έλληνες που προβάλλουν την Ελλάδα παγκοσμίως και ευχαρίστησε τα ΕΛΤΑ για την έκδοση σχετικής αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων. «Η σύγχρονη Ελλάδα είναι δημιουργική και μαχητική, πιστεύει στις δυνάμεις της και κοιτάει με αισιοδοξία το μέλλον» ανέφερε η κ. Λεβέντη.

Ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός είπε ότι η Ελλάδα έχει σημαντικό παρόν, μέλλον και ελπίδα και σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε όλοι.

Στην αποψινή τελετή απονεμήθηκαν έξι βραβεία:

- Στην κατηγορία «Γράμματα και Τέχνες» ο Βαγγέλης Παπαθανασίου

- Στην Κατηγορία «Επιστήμη» στον Αριστείδη Πατρινό

- Στην κατηγορία «Επιχειρηματικότητα» στον Ανδρέα Λιβέρη

- Στην κατηγορία «Θέατρο και Κινηματογράφος» στον Τζέιμς Γιαννόπουλο

- Στην κατηγορία «ΜΜΕ» στον Νίκο Αλιάγα και

- Στην κατηγορία «Φιλανθρωπικά Ιδρύματα» στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.