Γράφει ο Θέμης Δαγκλής

Μετά τον Πέτρο Τατσόπουλο, που δεν θα έλεγε όχι σε μια συνεργασία με τη ΝΔ, ο Στάθης Παναγούλης επαναφέρει τα σενάρια για μετεκλογική σύμπραξη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Μιλώντας χθες στο δημοτικό ραδιόφωνο Κανάλι 1 του Πειραιά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση, ότι μια συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε αυτοί οι δύο χώροι να επιτύχουν την αυτοδυναμία.

«Πιστεύω ναι. Πιστεύω ότι έχουν αρκετά κοινά σημεία και αρκετά σημεία που είναι διαφορετική η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ από την πολιτική των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Θα μπορούσε όμως ένα μίνιμουμ πρόγραμμα να υπάρξει μια συνεργασία και ιδιαίτερα για τα συμφέροντα των κοινωνικών εκείνων τάξεων και κατηγοριών που αδικούνται», είπε ο κ. Παναγούλης.

Το τάιμινγκ δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο, μια μέρα μετά τη συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος το μόνο μήνυμα που ήθελε να στείλει ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει στις εκλογές αυτοδυναμία.

Ο κ. Παναγούλης έκανε επίσης το λάθος, να ανασύρει ένα θέμα μάλλον περασμένης εποχής για το ΣΥΡΙΖΑ: Το φλερτ ανάμεσα σε Τσίπρα και Καμμένο πράγματι υπήρξε και ήταν έντονο, ωστόσο ο κ. Τσίπρας αποσαφήνισε σχετικά νωρίς ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές και ότι ο ίδιος θα προτιμούσε συνεργασία με κάποιο αντιμνημονιακό σχήμα της Κεντροαριστεράς. Ο Καμμένος ήταν που επέμενε περισσότερο στο ενδεχόμενο της συνεργασίας, κάτι που προκάλεσε και τη διάσπαση στους ΑΝΕΛ, με αποχωρήσεις βουλευτών όπως ο Ζώης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο θα ήθελε να αποφύγει αυτό το σενάριο, αν σε κάτι συμφωνούν Παπαδημούλης και Λαφαζάνης είναι η αντίθεση τους σε μια τέτοια συνεργασία. 

Όταν η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση, οι σχέσεις ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ επιδεινώθηκαν με αποτέλεσμα στο τέλος Αυγούστου να σημειωθούν ανάμεσα στα δύο κόμματα δημόσιες και σφοδρές αντιπαραθέσεις. Tο newpost.gr έγραψε σχετικά (επιδείνωση των σχέσεων των ΑΝΕΛ με Κουμουνδούρου) στις 31 Αυγούστου. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο κ. Παναγούλης δεν παρακολουθεί τα δελτία τύπου του κόμματος.

 Κάποιοι ωστόσο εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να υποπτεύονται, ότι ο κ. Τατσόπουλος έδρασε σαν λαγός, και κάτι ανάλογο μπορεί να συμβαίνει και με τον κ. Παναγούλη. Η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος για το πρόσφατο περιστατικό με τον Καμμένο αφήνει πορτες ανοικτές. Για κάθε ενδεχόμενο.