Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Μάρτιν Σουλτς στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και κράτησε μία ώρα παραπάνω από το προβλεπόμενο.

Στη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε τη στήριξη του στην ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο για την προεδρία όπως είπε χαρακτηριστικά αλλά και για την οικονομία. «Στηρίζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Στα μάτια μου βλέπω σημάδια για έξοδο από την κρίση, δεν έχουμε τελειώσει, όμως υπάρχει φως στο τούνελ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς. Παράλληλα ο ίδιος πρόσθεσε ότι η χώρα μας είναι κοντά στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δοθεί αυτή η ευκαιρία στην Ελλάδα. Μάλιστα ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι στη διάρκεια της συνάντησης επήλθε συμφωνία με την Ελλάδα για την ανάπτυξη και τη μετανάστευση

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς, ανέφερε ότι οι ευρωπαίοι θα δουλέψουν για στήριξη της χώρας μας τόσο για την προεδρία όσο και για την οικονομίας Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά επήλθε συμφωνία για την ανάπτυξη της οικονομίας και για την καταπολέμηση της ανεργίας. Δίνουμε μάχη στην Ελλάδα, είπε ο κ. Σαμαράς και αναφέρε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση σε τέσσερις τομείς που αποτελούν το μέλλον της χώρας: αλληλεγγύη, ανταγωνιστικότητα, ευθύνη και ανάπτυξη. Η χώρα βγαίνει από μια κρίση χωρίς προηγούμενο» τόνισε ο πρωθυπουργός.