Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας V. Matvienko. Οι συζητήσεις ήταν πολύ σημαντικές ,που υπογράμμισαν την εξωτερική μας πολιτική η οποία υπεραμύνεται της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ,που δεν έβλεπε για πρώτη φορά τη Ρωσίδα αξιωματούχο καθώς γνωρίζονταν από τότε που ήταν δήμαρχος της Αθήνας και είχαν συνεργαστεί σε κοινή δράση, συζήτησαν εκτενώς την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή μας.

Μετά τη συνάντηση αυτή ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Συζητήσαμε επίσης για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη συνεργασία στο τομέα της Άμυνας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω και να αναδείξω το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην περιοχή, ως ένας παράγοντας σταθερότητας. Έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες, να αναδεικνύεται αυτός ο ρόλος και οι δυνατότητες της χώρας, όπου το ελληνικό αμυντικό σύστημα μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο» είπε ο κ. Αβραμόπουλος και υπογράμμισε:

«Είμαστε μια φιλειρηνική χώρα. Διαχρονικά η πατρίδα μας ήταν πάντοτε στη πρώτη γραμμή κάθε προσπάθειας για ειρήνη, συνεργασία, ασφάλεια και σταθερότητα και αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει στην ευρύτερη γειτονιά μας, στην Ανατολική Μεσόγειο και στον κόσμο ολόκληρο».

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας η V. Μatvienko επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που αφορούν τη χώρα μας. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην κρίση της Συρίας.

“Εκεί θυμίζω για μια ακόμα φορά -και ήταν πάγια και σταθερή η θέση της Ελλάδος από το ξεκίνημα αυτής της κρίσης -ότι πρέπει πάση θυσία να επιδιωχθεί πολιτική λύση.

Για αυτό και η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι δύο Πρόεδροι, τόσο ο Πρόεδρος Πούτιν, όσο και ο Πρόεδρος Ομπάμα, χαιρετίστηκε και χαίρει της στήριξης της διεθνούς Κοινότητας, πάντοτε προσβλέποντας στην επίλυση πολιτικά αυτού του ζητήματος, αυτής της κρίσης, η οποία θέτει σε μεγάλους κινδύνους, όχι μονάχα την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και τον κόσμο ολόκληρο.

Ζητήματα λοιπόν ασφάλειας, σταθερότητας, συνεργασίας κυριάρχησαν στη συζήτησή μας” κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.
 
Γ. Κοκ.