Στη Μόσχα τον Οκτώβριο ο Τσίπρας

Στη Μόσχα τον Οκτώβριο ο Τσίπρας

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για διμερή και περιφερειακά θέματα είχαν, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Αναλύοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πολιτική βούληση για ανάπτυξη των διμερών ελληνορωσικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, θέση που εξέφρασε και η Ρωσίδα αξιωματούχος, τονίζοντας -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι η Μόσχα επιθυμεί την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών, στηριζόμενες στον αλληλοσεβασμό.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική προσέγγιση από την κυβέρνηση στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, σημείωσε, όμως, ότι είναι θετικός στις διακρατικές συνέργειες που μπορούν να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και τη διμερή συνεργασία. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το κόμμα του δεν ζητά και δεν πρόκειται να εξαρτήσει την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία από τις θέσεις που εκφράζουν τρίτες πλευρές, όπως η ΕΕ. Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και έτσι θα μείνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους και θα ζητά την άδεια τρίτων για να συνεργαστεί με άλλες χώρες, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας πρόκειται να επισκεφθεί τη Μόσχα, τον Οκτώβριο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο