Στα προβλήματα που ταλανίζουν την δημόσια εκπαίδευση και τον έλληνα εκπαιδευτικό εν όψει της επίσημης έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς αναφέρθηκαν τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΔΟΕ, που είχαν συνάντηση στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης της ΝΔ με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στην αδιοριστία και στους μηδενικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στην Π.Ε., στη μείωση προσλήψεων αναπληρωτών, στην υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης (όπως επισημάνθηκε, διατίθεται μόλις το 2% του ΑΕΠ) και των σχολικών επιτροπών, στην «οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών», στη «μεθοδευόμενη αξιολόγηση – χειραγώγηση», στις «αδικίες του νέου πειθαρχικού δικαίου για τους Δημοσίους υπαλλήλους», στις μετατάξεις και στην κινητικότητα, στην κατάργηση εκπαιδευτικών αδειών, στην εκπαίδευση ελληνοπαίδων εξωτερικού και στην «απαράδεκτη» καθυστέρηση της υλοποίησης των αποσπάσεων.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κ. Παπαμιμίκος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί. Διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει στην κυβέρνηση τα ζητήματα  που τους απασχολούν και θα υπάρξει παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και θα ασκήσει πίεση ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή έναρξης της νέας σχολικής  χρονιάς.