Ο Κοράι Χασάν, που είναι δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής με τον προξενικό συνδυασμό της Σιμπέλ Μουσταφάογλου και ταυτόχρονα πρόεδρος στο παράνομο σωματείο της λεγόμενης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» ανάρτησε στο twitter «να είναι ευτυχισμένη η 100η χρονιά από την πρώτη Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης».

Ο Μουσταφά Σάργκο, επικεφαλής της Νεολαίας Ξάνθης του τουρκο-κόμματος DEB σε σχόλιο του στο Facebook αναφέρεται στην Μικρασιατική Καταστροφή λέγοντας:

«Ας είναι χαρμόσυνη η Γιορτή της Νίκης μας της 30ης Αυγούστου. Για μια ακόμη φορά με ευγνωμοσύνη και ζητώντας έλεος από τον Θεό, τιμώ τους μάρτυρες του ηρωικού στρατού του νικηφόρου Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Ο Αλλάχ να μην επιτρέψει ξανά να αναγκαστεί το έθνος αυτό να δώσει απελευθερωτικό αγώνα! Ας είναι παντοτινή η ενότητα και η ομόνοια μας»!

Να σημειωθεί ότι ο Κοράι Χασάν για τον οποίο λέγεται ότι είναι μέλος των «Γκρίζων Λύκων» συνόδευε πέρυσι τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί που τριγυρνούσε στη Δ. Θράκη και λέγεται ότι χρηματοδοτείται από τα απόρρητα κονδύλια του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η τουρκική προπαγάνδα χρησιμοποιεί καθημερινά το διαδίκτυο και απευθύνεται ποικιλοτρόπως στους μουσουλμάνους της Θράκης.

Οι καταστάσεις αυτές είναι ανησυχητικές, καθώς εκκολάπτεται από κάποιους «το αυγό του φιδιού».

Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται πως δεν βλέπει ούτε ακούει τίποτα. Όταν θα ξυπνήσει ίσως να είναι αργά...

Γ. Κοκ.