Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Την σιωπή της ΝΔ απέναντι στις βίαιες ενέργειες της Χρυσής Αυγής ερμηνεύουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι κάτι τρέχει με τους... ναζιστές. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα πληθαίνουν οι συζητήσεις στην Κουμουνδούρου σχετικά με τα σενάρια που θέλουν κάποια στελέχη της ΝΔ που βρίσκονται δίπλα στον πρωθυπουργό να επεξεργάζονται ακόμα και  την εκλογική συνεργασία με την Χρυσή Αυγή προκειμένου να μην κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι πίσω από την επίσημη σιωπή της ΝΔ αλλά και τις απόψεις βουλευτών που μιλούν περί προσέγγισης ψηφοφόρων που έχουν χάσει το δρόμο τους κρύβεται η εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας  από την ΝΔ και τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου ότι «το τελευταίο διάστημα και μετά την εμφανή πτώση των ποσοστών της ΝΔ σε όλες τις δημοκοπήσεις έχει αρχίσει μία συζήτηση για το άλλο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και για τους ψηφοφόρους που έχασαν τον δρόμο τους.

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι κάποιοι ψήφισαν το κόμμα του ΜΙχαλολιάκου για να εκδικηθούν το πολιτικό σύστημα αυτοί προέρχονται από τον χώρο της δεξιάς και άρα η ΝΔ για να τους επαναπροσεγγίσει είναι αναγκασμένη να δείξει ότι δεν απέχει και πολύ από την λογική και την πρακτική της Χρυσής Αυγής».

Αναγνωρίζουν ωστόσο ότι μια τέτοια σκληρή γραμμή μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο κόμμα του Αντ. Σαμαρά αφού τόσο το φιλελεύθερο κομμάτι της ΝΔ όσο και οι «καραμανλικοί» δεν θέλουν ούτε να ακούσουν αυτό το ενδεχόμενο. Αποδίδουν πάντως τα σενάρια αυτά στον σκληρό πυρήνα των συνεργατών του πρωθυπουργού  που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου και  οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν εντυπωσιάσει με την πρωτοτυπία τους....