«Έχοντας στις αποσκευές του τα "επιτεύγματα" της καταστροφικής του πολιτικής, ο κ. Σαμαράς επισκέπτεται τους δανειστές μας στις Βρυξέλλες, αναζητώντας τρόπους στήριξής του για τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει πως «Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αναγνώριζε στο πρώτο μνημόνιο το λάθος φάρμακο και παρ’ όλα αυτά ενίσχυσε τη δόση, δεν μπορεί να κοροϊδεύει άλλο τον ελληνικό λαό ισχυριζόμενος πως θα μας βγάλει από αυτό. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός, που επί των ημερών του κατέστησε τη χώρα πρωταθλήτρια της ανεργίας στην Ευρώπη, διέλυσε και τα τελευταία ψήγματα κοινωνικού κράτους και βύθισε τη χώρα σε μια παρατεταμένη ύφεση που δεν έχει προηγούμενο τις τελευταίες δεκαετίες, να εμφανίζεται ως αθώα περιστερά. Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς τα τελευταία χρόνια είναι ο κατεξοχήν υποστηρικτής της μερκελικής στρατηγικής στην Ευρώπη, μιας στρατηγικής που την οδηγεί τάχιστα στην αποδόμηση».

Και καταλήγει: «Το μνημόνιο θα το "τελειώσει" ο ελληνικός λαός και μαζί του θα τερματιστεί και η παρουσία του κ. Σαμαρά στην πρωθυπουργία».