current views are: 1

17 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση14:20

Παπαμιμίκος: Project στήριξης των δράσεων της Εκκλησίας

O Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, με αντικείμενο τη στήριξη των δράσεων της Εκκλησίας.

Δημοσίευση 14:20’
αρθρο-newpost

O Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, με αντικείμενο τη στήριξη των δράσεων της Εκκλησίας.

O Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, με αντικείμενο τη στήριξη των δράσεων της Εκκλησίας.

Ο κ. Παπαμιμίκος  δήλωσε μετά τη συνάντηση: 

Ανέπτυξα στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ένα συγκεκριμένο project τακτικής στήριξης των δράσεων αλληλεγγύης που αναπτύσσει η Εκκλησία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι ο πιο αξιόπιστος και αποτελεσματικός φορέας και σε αυτόν τον τομέα. Με επικεφαλής τους Μητροπολίτες, αλλά και τους Ιερείς, η Εκκλησία, σε ολόκληρη την Ελλάδα, διοργανώνει συσσίτια, διανομές τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού. Λειτουργεί αθόρυβα χωρίς διακρίσεις και με γνώμονα πάντα το σεβασμό στον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Εμείς αναγνωρίζουμε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και ειλικρινά επιθυμούμε να είμαστε αρωγοί. Έχουμε οργανώσει την πρωτοβουλία «στηρίζω» εδώ και κάποια χρόνια την οποία σχεδιάζουμε να διευρύνουμε, αναπτύσσοντας συνεργασίες και με άλλα κοινωνικά δίκτυα. Πιστεύουμε στο φιλότιμο του Έλληνα και στον κοινωνικό πατριωτισμό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε από την πλευρά του:

«Να συγχαρώ αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα -το υπογραμμίζω- που έρχεται από νέους ανθρώπους, οι οποίοι έρχονται να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, να στηρίξουν τους ανθρώπους που δυσκολεύονται. Η Εκκλησία μας έχει τον κεντρικό οργανισμό που έχει ονομάσει «Αποστολή» και έχει ένα μεγάλο δίκτυο που εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα μέσω των Ιερών Μητροπόλεων, των Ενοριών, των Ιδρυμάτων κλπ. Επομένως είναι ευπρόσδεκτη κάθε μία προσφορά από οπουδήποτε και αν προέρχεται και ιδιαίτερα όταν έρχεται από νέους ανθρώπους που σκέφτονται, εκτός από όλα τα άλλα που έχουν, να δραστηριοποιηθούν και για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό, λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και εύχομαι καλή επιτυχία σε μια συνεργασία με την ιεραποστολική αυτή προσπάθεια της “Αποστολής”. Ευχαριστώ πάρα πολύ».

 


σχετικα αρθρα