Στη Σχοινούσα βρέθηκε σήμερα η σήμερα η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να επισκεφθεί το πλοίο γενικής υποστήριξης «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» όπου μεταφέρει τη διακλαδική ομάδα γιατρών η οποία πραγματοποιεί περιοδεία παρέχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κατοίκους των νησιών της άγονης γραμμής. 

Η Φ. Γεννηματά επισκέφτηκε το περιφερειακό ιατρείο του νησιού όπου εκεί η διακλαδική ομάδα ιατρών των Ενόπλων Δυνάμεων εξέταζε τους κατοίκους του νησιού. Συνολικά στη Σχοινούσα εξετάστηκαν σήμερα 40 πολίτες. Το Πρόγραμμα Αναβαθμισμένης Προληπτικής Ιατρικής έχει ήδη ολοκληρωθεί στη Γαύδο, την Ανάφη, την Αμοργό, τη Δονούσα και τη Σχοινούσα και συνεχίζεται  στην Ηρακλειά, το Αγαθονήσι, την Ίο και τη Σίκινο.

 Σε δήλωσή της η κα Γεννηματά σημείωσε: «Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής ξεκίνησε σε συνεργασία με την Υγειονομική Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές, σε πιλοτική βάση. Έχουμε όμως τη βεβαιότητα ότι θα είμαστε έτοιμοι πολύ σύντομα να το λειτουργήσουμε σε τακτά διαστήματα. Εκμεταλλευόμαστε, αξιοποιούμε, κάθε δυνατότητα που έχει το πλοίο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και παρακολουθούμε το πρόγραμμα του μιας και είχε αποστολή στην περιοχή. Αξιοποιήσαμε αυτή τη δυνατότητα για να προσφέρουμε πολύ σημαντικές υπηρεσίες στους κατοίκους των μικρών νησιών» 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη φρεγάτα  «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ», και συνομίλησε με το πλήρωμα.