Απορρίφθηκε δι΄ εγέρσεως της πλειοψηφίας των βουλευτών  από το Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ για νόθευση της ψηφοφορίας και των πρακτικών της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής κατά τη συζήτηση του Κώδικα Δικηγόρων.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την τοποθέτησή της υπενθύμισε ότι στην Επιτροπή δεν ψήφιζαν οι βουλευτές της πλειοψηφίας υποστηρίζοντας ότι «έχει παραβιαστεί από την ντροπιαστική λειτουργία η δημοκρατική λειτουργία το κύρος του κοινοβουλίου».

«Ο νομοθέτης δεν μπορεί να είναι πλαστογράφος. Στη Βουλή δεν μπορεί να εισάγονται πλαστές εκθέσεις», είπε ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τα όσα είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση του ΚΚΕ, με τη Λιάνα Κανέλλη να τονίζει ότι: 
«Μέχρι σήμερα, 14 χρόνια που είμαι βουλευτής, ακολουθείται η αρχή της δεδηλωμένης».

Αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για «ανούσια διπολική αντιπαράθεση, αγγίζει τα όρια του κοινοβουλευτικού κρετινισμού» και δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν συμμετέχει στην ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος της Επιτροπή Δικαιοσύνης Κώστας Βιρβιδάκης κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές (ακόμη και για τη ζωή του) ο ίδιος και η οικογένειά του. Για το θέμα της νόθευσης των πρακτικών είπε ότι έχουν εκδοθεί μόνο συνοπτικά πρακτικά και θα πρέπει να περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελικά πρακτικά.

«Κολλάμε σε τυπικότητα ανούσια. Γιατί απασχολούμε το Τμήμα τόση ώρα; Το Τμήμα θα κάνει την δουλειά του ανεξάρτητα από την Επιτροπή, ακόμη και η Επιτροπή αν έχει καταψηφίσει το νομοσχέδιο», επεσήμανε ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, δηλώνοντας πως από τα πρακτικά ήταν φανερό ότι η πλειοψηφία συμφωνούσε με τον Κώδικα Δικηγόρων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης ρώτησε αν οι βουλευτές υπερψήφισαν δηλώνοντας «ναι» με συναινετικό νεύμα. «Σπαταλάτε το χρόνο του κοινοβουλίου με τέτοια; Είναι ντροπή», είπε.

«Διακωμωδώντας την υπόθεση δεν είναι για να παίζουμε. Μην σπαταλάτε το χρόνο σε επιχειρήματα που είναι φτηνά για το επίπεδο της κοινοβουλευτική σας συγκρότησης», του απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος εξέφρασε την συμπάθεια του προς τον Κ. Βιρβιδάκη.

«Να απορριφθεί η ένσταση μεγαλοπρεπώς», ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος επεσήμανε την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου.

«Παιδιαρίζουμε», τόνισε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι εξαιτίας της «προκαλείται διαρκής κωλυσιεργία».