Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Τις αντιδράσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για δύο γεγονότα που έλαβαν χώρα στο διάστημα των λίγων ωρών που εκείνος απουσίαζε στην Ιταλία περιμένουν στο ΠΑΣΟΚ.

Η Χαριλάου Τρικούπη έχει ήδη ενημερώσει λεπτομερώς τον κ. Βενιζέλο για την συμμαχία Κουβέλη-Λοβέρδου αναμένει όμως και την δική του αξιολόγηση στις εξελίξεις, την ώρα που η συνεργασία των δύο επισημοποιήθηκε "σφήνα" στις διεργασίες και του ΠΑΣΟΚ για την Κεντροαριστερά.

Επίσης στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να δουν την στάση του κ. Βενιζέλου απέναντι στα όσα ανέφερε για το κόμμα και τον χώρο συνολικότερα ο στενός του συνεργάτης και φίλος Γιάννης Δατσέρης με το πρόσφατο του άρθρο στα "ΝΕΑ". 

Η Χαριλάου Τρικούπη δεν έδωσε χθες διάσταση στο γεγονός, ούτε μπήκε στην ουσία του κειμένου του κ. Δατσέρη. Ωστόσο, πολλά στελέχη του κόμματος στις ιδιωτικές τους συζητήσεις έλεγαν πως ο κ. Δατσέρης έγραψε ορισμένες αλήθειες τις οποίες πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του το ΠΑΣΟΚ για να προχωρήσει.

Αρκετοί εξ αυτών επικοινώνησαν δε μαζί του για να τού εκφράσουν την ικανοποίηση τους για το περιεχόμενο του άρθρου στο οποίο προειδοποιεί μεταξύ άλλων ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να διεκδικήσει τουλάχιστον την τρίτη θέση, την οποία όπως αφήνει να εννοηθεί δεν θεωρεί δεδομένη.

Στο σημερινό ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου αναμένεται να γίνει εφ' όλης της ύλης συζήτηση και φυσικά ο πρωθυπουργός να ενημερώσει τον δεύτερο για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να βάλει στην συζήτηση το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, ενώ από το κόμμα του δέχεται εισηγήσεις να επαναφέρει το θέμα ολοκλήρωσης της προγραμματικής συμφωνίας στην οποία επαναλαμβάνεται -σύμφωνα με την πρόταση Βενιζέλου-αναφορά στην μη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων.