Σε ένα άρθρο με τίτλο «Η Ε.Ε. αντιμέτωπη με δύσκολες αποφάσεις μετά τις γερμανικές εκλογές» η εφημερίδα αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο ελληνικό ζήτημα και τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. 

Όπως τονίζεται κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες, ο έλληνας Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως περιμένει περισσότερη βοήθεια «φωτογραφίζοντας» τη συμφωνία του Νοεμβρίου που προβλέπει πως εάν η Αθήνα έχει περισσότερα έσοδα από έξοδα, το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, τότε οι δανειστές θα προχωρήσουν σε περαιτέρω ανακούφιση του χρέους. 

Ωστόσο οι Financial Times επισημαίνουν πως ανώτατοι αξιωματούχοι από τους κόλπους της τρόικας- ΔΝΤ, Ε.Ε, ΕΚΤ, ανησυχούν από την επιμονή του κ. Σαμαρά πως δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα με το νέο πακέτο βοήθειας, μια υπόσχεση, την οποία όπως εκτιμούν δεν θα μπορέσει να τηρήσει. 

Η διαφωνία που έχει ξεσπάσει είναι κατά πόσον η ευρωζώνη θα χαλαρώσει το υπάρχον πρόγραμμα και ποια νέα όρια θα τεθούν στην Ελλάδα ώστε να παραμείνει το πρόγραμμα στον σωστό δρόμο.